Laddercompetitie 2019

De laddercompetitie gaat van start! Vele hebben zich opgegeven om te strijden voor de hoogste positie op de ladder. Wil je nog meedoen, dat kan! Je kunt je nog tot uiterlijk 31 augustus aanmelden door het sturen van een mail naar de activiteitencommissie (link). Deelname kan vanaf 15 jaar.

Spelregels laddercompetitie 2019

– Kijk voor de actuele ladder op de website www.tvwessem.nl en kies iemand uit de rij boven (of onder) je waar je tegen wilt spelen.
– Samen bepaal je een dag en een tijdstip waarop je de wedstrijd gaat spelen.
– Speel een gewone wedstrijd: om 2 gewonnen sets met een tie-break bij 6-6.
– Geef na de wedstrijd de uitslag door per sms of WhatsApp, 06-42456393 (Marijke van de Kruijs) of stuur een mail naar (link).
– Iedereen op de ladder kan tot 3 plaatsen boven of onder zichzelf uitdagen.
– Een speelweek loopt van maandag 0:00 uur tot de volgende maandag 0:00 uur.
– Als je wint van iemand die je hebt uitgedaagd die boven je staat, dan neem je de plaats in van de tegenstander. De verliezer krijgt dan de oude positie van de winnaar.
– Als je wint van iemand die onder je staat, behoud je je plaats. De verliezer ook.
– Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Eerst moet je een andere ladderwedstrijd spelen.
– Dit geldt ook als je uitgedaagd bent en verloren hebt: je kunt niet direct degene uitdagen waar je net van hebt verloren. Eerst een andere wedstrijd spelen.
– Je mag maar één keer per week een wedstrijd spelen.
– Als je uitgedaagd wordt mag je niet weigeren. De wedstrijd dient dan binnen drie weken worden gespeeld en anders heeft de ander de wedstrijd verloren.
– Indien je 3 speelweken niet gespeeld hebt, zak je 3 plaatsen.
– Indien je 4 speelweken achter elkaar niet gespeeld hebt, zak je naar de onderste positie op de ladder.
– Winnaar is degene die op vrijdagavond 1 november 2019 het duel wint tegen de nummer twee (en indien dit niet mogelijk is, degene die op zondag 27 oktober 2019 op de hoogste trede staat). Daarnaast ontvangt degene die de meeste ladderwedstrijden heeft gespeeld een aanmoedigingsprijs.
– Leden die zich na de start van de laddercompetitie aanmelden, zullen zo snel mogelijk ingepast worden (onder) in de ladder, echter kan dit tot uiterlijk 31 juli 2019. Daarna is het niet meer mogelijk om je aan te melden.
– In geval van twijfel/onduidelijkheden beslist de wedstrijdleiding.